Lifesight Audiences 3 Raste Përdorimi për Çdo Agjenci Reklamimi dhe Mediash a8aa0a2550 1 - Lifesight
Për shumë vite, marketingu shihej nga konsumatorët dhe pronarët e bizneseve si kryesisht i pasaktë. Ju dolët me një ide të re ose bëtë partneritet me një agjenci të re marketingu, dhe i hodhët ato ide në mur dhe shpresuat se diçka do të ngjitej.
Ky vëzhgim nga David Villa , CEO i një agjencie marketingu në Florida, thotë gjithçka që duhet të dini për ndryshimin e rolit të agjencive në një ekosistem reklamash dhe marketingu në zhvillim. Tani, çdo lëvizje lista e saktë e numrave të telefonit celular ekosistemin e reklamave dhe marketingut duhet të jetë e qëllimshme. Presioni është në rritje dhe agjencitë shpesh gjenden të mbështjella.
Epoka e Mad Men ka mbaruar mirë dhe vërtet, dhe epoka e veprimit, rezultateve, ROI dhe ROAS është këtu.
Ky proces fillon dhe përfundon me një njohuri të thellë të konsumatorit. Meqenëse marketingu i performancës merr një pjesë të konsiderueshme të shpenzimeve mediatike, reklamat nuk mund të ndalen në një ndjenjë të mirë dhe shpenzimet e të gjithë kanaleve nuk mund të jenë supozime. Ata duhet të jenë hiper-personalizuar për të marrë klikime, shtesa në karroca dhe vizita në dyqan. E megjithatë, më pak se gjysma e klientëve thonë se marrin përvoja të jashtëzakonshme të personalizuara nga markat.
Kapërcimi i këtij hendeku është se çdo agjenci është KPI më e rëndësishme. Lexoni për të ditur se si mund ta bëni atë.
3 mënyra se si agjencitë po përdorin Lifesight Audiences
Lifesight Audiences ju lejon të zbuloni dhe synoni konsumatorët duke përdorur segmente të paracaktuara të audiencës ose të ndërtoni audienca të personalizuara bazuar në mbi 750 atribute funksionale si qëllimi, demografia, sjellja sociale dhe shumë më tepër. Këto njohuri holistike të audiencës mund të përdoren për të përmbushur klientin e duhur, kudo që ata preferojnë të takohen. Mendoni për reklamat sociale dhe të ekranit, CTV, celular, DOOH midis disa kanaleve të tjera.
Bëjini këto pamje të një klienti të vetëm të gjithë kanalit, themelin e fushatave tuaja të hiper-personalizuara dhe strategjive empatike të marketingut. Arritni ROAS të lartë në çdo pikë kontakti.
Përdorni Rastin # 1: Ndërtoni një strategji të kthimit të klientit me një pasqyrë holistik të konsumatorit
Vështrimi tradicional i konsumatorëve u bazua në kërkimin parësor. Më pas erdhën agjencitë e reklamave dixhitale, të cilat kaluan në përdorimin e sjelljeve dixhitale të konsumatorëve si themelin e strategjisë dhe ekzekutimit të tyre.
Të dyja qasjet janë me të meta sepse sjelljet e botës fizike të klientëve janë thelbësore për të kuptuar stilin e tyre të jetesës, përmbajtjen dhe afinitetet e markës, pasurinë, etj. Audiencat e Lifesight u mundësojnë agjencive dhe, më pas, markave të kuptojnë me të vërtetë nevojat e klientëve dhe të hartojnë një strategji marketingu holistike që adreson këto nevojave.
Audiencat Lifesight për strategjinë e marketingut: Një shembull
Sfida: Një agjenci mediatike që punon me marka luksoze të profilit të lartë erdhi tek ne me një sfidë unike. Mençuria tradicionale dhe pritshmëria tipike e markave luksoze është se segmenti i tyre kryesor i klientëve është individë të pasur në grupmoshën 40+. Ky supozim erdhi në rrugën e ofrimit të fushatave të larta ROI për një shitës tradicional të produkteve prej lëkure. Publiku më i ri po investonte në markat luksoze, por strategjia e marketingut gjithsesi kujdesej për segmentet më të vjetra.
Zgjidhja: Agjencia përdori Lifesight Audiences si provë të asaj që e dinte tashmë – se e vetmja mënyrë për të rritur biznesin e markave të produkteve të lëkurës dhe për të përmirësuar rezultatet e marketingut ishte rishikimi i audiencës së synuar.
Lifesight Audiences derived specific cohorts like Consumer Clusters and Income Range Audiences for a holistic view of luxury shoppers. It demonstrated a large, untapped customer cohort in the region that was visiting high-end brands, hotels, business lounges, and more. They already had an affinity for products and brands similar to the agency clients. With this insight, the agency shifted its marketing strategy and channel spends significantly over the next few months to focus more on younger affluent segments.
Audiencat Lifesight: 3 raste përdorimi për çdo agjenci reklamimi dhe media
-