Ato janë reklamat e sponsorizuara mbi listat e kërkimit organik dhe reklamat e vogla me pagesë në kolonën e djathtë. Tregtarët pas çdo reklame futën fjalë kyçe të synuara për fushatën e tyre dhe reklama shfaqet kur kryeni një pyetje kërkimi për të njëjtën frazë fjalë kyçe.
Kjo është mënyra më e shpejtë dhe më e thjeshtë për ta bërë biznesin tuaj përpara audiencës tuaj të synuar.
Bing Ads dhe Microsoft Advertising janë dy platforma të tjera të njohura kërkimi që mund t'ju ndihmojnë të krijoni një rrjet më të madh dhe të arrini klientët e mundshëm larg e gjerë.
2. Reklamimi Social
Siç sugjeron emri i tij, reklamimi social Të dhënat e telemarketingut publikon reklama të sponsorizuara në kanalet e njohura të mediave sociale. Facebook është mbreti i reklamave sociale dhe analitika e tyre është më e mira në biznes. Opsionet e synimit të Facebook ju lejojnë të zbuloni dhe të arrini klientët bazuar në të ardhurat e tyre, nivelin e arsimit, interesat, zakonet e shpenzimeve dhe më shumë.
Ka fjalë për fjalë qindra faqe sociale ku mund të nisni fushata sociale PPC. Instagram, LinkedIn, Twitter dhe Pinterest janë platformat më të njohura pas Facebook. Njihuni me qëllimin e çdo kanali social dhe krijoni reklama të krijuara posaçërisht për çdo prizë.
3. Shfaq Reklamim
Reklamat e shfaqura janë vetë-shpjeguese. Ju i keni parë këto reklama banerash në forma të ndryshme që kur po lundroni në rrjet në shfletuesin Netscape. Mund të ekzekutoni reklama grafike në çdo platformë PPC (përveç reklamave me tekst dhe video).
Një fushatë reklamash është thjesht grupi juaj i parë reklamues në të cilin do të paguani një platformë reklamimi për të ofruar reklama. Ju do të paguani në bazë të CPM ose CPC.
2. Grupet e reklamave
Grupet e reklamave janë një grup reklamash që përbëjnë fushatën tuaj. Për shembull, nëse fushata juaj reklamuese do të shiste furnizime për qen, mund të keni mjete trajnimi për reklamat e grupeve të reklamave dhe një tjetër që promovon lodra për qentë.