Udhëzuesi modern i tregtarit për sezonalitetin në modelimin e përzierjes së marketingut

Collaborative Data Solutions at Canada Data Forum
Post Reply
bitheerani93

Udhëzuesi modern i tregtarit për sezonalitetin në modelimin e përzierjes së marketingut

Post by bitheerani93 »

A e keni vënë re se si njoftime të panumërta për zbritje nga dyqanet e tregtisë elektronike kanë filluar të derdhen që nga fillimi i tetorit?

Ajo shënon fillimin e një sezoni tre mujor të festivalit, duke filluar me Halloween dhe pasuar nga Dita e Falënderimeve, Krishtlindjet, E Premtja e Zezë dhe Viti i Ri. Konsumatorët në mbarë botën janë të gatshëm të shpenzojnë më shumë gjatë kësaj kohe dhe dyqanet e e-commerce përfitojnë nga kjo mundësi.

Ndërsa dyqanet regjistrojnë momente të reja të shitjeve përmes të dhënat e numrit aktiv të telegramit të tilla sezonale, bëhet sfiduese për tregtarët që të analizojnë ndikimin e këtyre fushatave në ROI të përgjithshme. Për të kuptuar efektivitetin e strategjive tuaja të marketingut, ju duhet të ndani shitjet e nxitura nga kërkesa sezonale nga ato nga aktivitetet e rritura të marketingut.

Image

Pikërisht këtu modelimi sezonal i marketingut miks (MMM) i lejon tregtarit modern të analizojë dhe të kuptojë marrëdhënien midis tendencave sezonale, përpjekjeve të marketingut dhe shitjeve.

Këtu, zhyteni më thellë në sfidat e analizës së sezonalitetit në marketing dhe se si MMM sezonale mund t'i trajtojë ato.

Sfidat kryesore me të cilat përballen tregtarët në analizën e sezonalitetit
Sezonaliteti duhet të dallohet nga faktorët e tjerë me ndikim dhe ky proces mund të jetë mjaft i drejtpërdrejtë ose jashtëzakonisht kompleks.

Disa nga sfidat e rëndësishme që lidhen me analizën e sezonalitetit janë:

Sezonalitete të shumta
Le të marrim si shembull muajin dhjetor. Ju mund të vëzhgoni maja të shumta sezonale në trendin tuaj të shitjeve gjatë këtij muaji për shkak të blerjeve para Krishtlindjeve, Krishtlindjeve dhe pas Krishtlindjeve/Vitit të Ri.

Është një proces kompleks për të zbërthyer efektet e të gjitha këtyre sezonaliteteve në shitjet e përgjithshme.

Të dhëna të rralla
Kur të dhënat nuk shpërndahen në mënyrë të barabartë me kalimin e kohës, të tilla si të dhënat e mostrës së rrallë ose disa pika të dhënash, ndikohet vlerësimi i sezonalitetit. Përkundrazi, fushatat sezonale luhaten shumë dhe çdo vit, bizneset ekspozohen ndaj pikave të reja të të dhënave. Përfshirja e burimeve të reja të të dhënave rrit mundësinë e gjenerimit të të dhënave më të shpërndara, duke e bërë atë një proces kompleks të mbledhjes së të dhënave.

Për një vlerësim më cilësor të sezonalitetit, rekomandohet të keni në dispozicion të paktën dy vjet të dhëna ditore ose javore.
Post Reply