I kēia manawa pehea ʻoe e mālama ai iā lākou? ʻO kahi ʻāpana koʻikoʻi o ka huakaʻi kūʻai B2B ʻo ka pōʻai kūpaʻa. Wahi a Marketing Metrics, ʻoi aku ka maikaʻi o 350% ke kūʻai aku i kahi mea kūʻai aku ma mua o kahi mea hou. ʻO ka pahuhopu ka loaʻa ʻana o kāu poʻe kūʻai e hoʻomaka hou i ke kaʻina hana me kahi huahana hou a lawelawe paha, a ʻoi aku ka maikaʻi, e lilo i mea kākoʻo brand.
ʻO nā hoʻolālā ma lalo nei nā ala maikaʻi loa e hoʻokō ai i ka mālama a me ka hoʻihoʻi hou ʻana o ka mea kūʻai.
HOOLAHA MAKEMAKE
ʻO ke kūʻai aku ʻana maʻiʻo kekahi o nā ala maikaʻi loa e mālama ai i nā mea kūʻai aku i kēia manawa. ʻAʻole wale ia e mālama i kāu ʻoihana ma luna o ka noʻonoʻo, akā hiki nō hoʻi i kāu poʻe kūʻai ke hana i nā hoʻoholo maikaʻi aʻe me kāu lawelawe a huahana paha. ʻElima ʻano o ka kūʻai ʻana maʻiʻo e hana ana no ka mālama ʻana a me ka hoʻihoʻi hou ʻana o ka mea kūʻai:
Blogs – I kēlā me kēia kakahiaka heluhelu au i kaʻu moʻomanaʻo kūʻai punahele a ikepili telemarketing me MarTech blogs e ʻike i nā mea hou. ʻOi aku ka maikaʻi o nā blogs, ʻoi aku ka nui o nā mākau a me ka ʻike i loaʻa iaʻu, ʻoi aku ka nui o koʻu mahalo i ka mea kūʻai aku, a ʻoi aku ka nui o kaʻu e hoʻohana hou ai.
Ebooks - I kēia manawa he mea kūʻai aku ʻoe, e hoʻoikaika iā lākou ma ka hāʻawi ʻana iā lākou i nā mea hoʻonaʻauao ma ke ʻano o nā pepa keʻokeʻo a me nā puke e-puke.
Social Media - Hoʻouna mau i kāu blogs, webinars, nā huahana hou, a me nā hōʻike hōʻike o nā mea kūʻai aku i kāu ʻaoʻao pili pūnaewele. ʻAʻole ʻoe i ʻike i ka wā e ʻike ai ʻoe i kahi mea e hoʻopiʻi i kou hoihoi.
Nā wikiō - He mea maikaʻi ke kūʻai aku wikiō no ka mālama ʻana a me ka hoʻihoʻi hou ʻana o ka mea kūʻai aku, a hiki ke lilo i hoʻolālā kūʻai kūʻai B2B maikaʻi loa inā hoʻohana ʻoe i nā wikiō pāʻani a 360-degere. E hana i nā mana wikiō o kāu blogs, nā wikiō wehewehe a me nā hoʻolaha pōkole no nā huahana a me nā lawelawe like ʻole.
Nā Webinars - E kōkua i nā mea kūʻai aku e hoʻohana i kāu huahana a i ʻole e hoʻohana pono i kāu lawelawe me nā webinars hoʻonaʻauao, nā nīnauele, a me nā Q&As.
HOOLAHA MAKEKE
I kēia manawa, ʻo ka leka uila kahi hoʻolālā kūʻai kūʻai B2B maʻamau, kahi kahiko akā maikaʻi. He ala maikaʻi loa ia e hoʻomau i ka noʻonoʻo a kōkua i kāu waihona mea kūʻai aku e ʻike i nā huahana hou o kāu ʻoihana, nā manaʻo, a me nā kuʻikahi / mālama.
ʻO nā mea kūʻai aku i loaʻa pololei ke ʻike (ma ka awelika) i ka piʻi ʻana o 760% o ka loaʻa kālā mai nā hoʻolaha kūʻai kūʻai i hoʻokaʻawale ʻia a pilikino.
ʻO kekahi mau hiʻohiʻona o ke kūʻai aku ʻana i ka leka uila maikaʻi no ka lalo o ka funnel:
Nā nūpepa o kēlā me kēia mahina
Nā leka uila blog informative
Nā Hoʻolaha Webinars
ʻO ka lawelawe hou e hāʻawi ana i nā leka hoʻomaopopo
Mahalo iā ʻoe i ka leka uila a me ka hoʻomohala moʻomeheu
Nā Hoʻolaha Webinar a me nā Hoʻomanaʻo
Hoolaha eBook hou
Nā leka uila hoʻolauna limahana
ʻO ka automation marketing leka uila i ka hoʻololi kikohoʻe...
KA HANA 3: HOLO
Ma hope o ka hana ʻana i nā hoʻolālā no ka hoʻokumu ʻana i nā koi, ka hana alakaʻi, a me ka hoʻopaʻa ʻana a me ka hoʻihoʻi ʻana, ua mākaukau ʻoe e hoʻokō. He mea koʻikoʻi ka hoʻokō pono ʻana i kāu hoʻolālā kūʻai B2B - hiki i kahi kuhi hewa ke hōʻino i kāu cadence āpau a me ka ʻike mea kūʻai aku. Na ka ʻāpana aʻe e alakaʻi iā ʻoe i ke kaʻina hana o ka hoʻokō pono ʻana i kāu hoʻolālā kālepa kikohoʻe.
Ke hoʻokō nei i kāu hoʻolālā kūʻai B2B ma 2020: ʻelima mau ʻanuʻu
I kēia manawa ua ʻike ʻoe i nā hoʻolālā kālepa B2B maikaʻi loa a me nā ala no kēlā me kēia pae o ka funnel kūʻai.
Pono ka squatting ke ʻole ʻoe e ʻike pehea e hoʻokō ai i kēia mau hoʻolālā.
KaʻAnuʻu ʻEkahi: E ʻike i kāu mea hoʻolohe manaʻo a me ko lākou mau ʻano.
ʻO wai kāu mau mea kūʻai?
ʻO ka hapa nui o nā mea ʻoihana B2B e haʻi i nā inoa ʻoihana a i ʻole nā poʻo inoa ʻoihana. Nūhou maikaʻi ʻole: ʻaʻole ia kāu poʻe i manaʻo ʻia. ʻO ia hoʻi, ʻaʻohe ʻōlelo o ke poʻo inoa a i ʻole ka hana hana e pili ana i ko lākou ʻano, he aha ka mea e hoʻoikaika ai iā lākou e kūʻai, a pehea lākou e hana ai i kekahi ʻike kūʻai. Hoʻoikaika a hana ʻia nā poʻe like ʻole e nā mea like ʻole, ʻaʻole hoʻi e haʻi ʻia ʻo ka hale kūʻai kūʻai B2B hou e pili ana i nā mea ʻoi aku ma mua o hoʻokahi. E wehe i kahi pepa Excel, e hoʻokaʻaʻike i nā mea pāʻani nui i kāu hui a kākau i kēia e pili ana i kāu poʻe i manaʻo ʻia:
Kou mau helu kanaka
ʻO kāu mau makemake maʻamau i ka laulā.
ʻO kā lākou hoʻoikaika no ka hoʻohana ʻana i kāu huahana
Hōʻike kou ʻeha i kāu huahana a lawelawe paha
ʻO kā lākou ʻano kamaʻilio makemake ʻia (ʻoi aku ka hoʻohana ʻana i ka leka uila ma mua o ka media social? Ke nānā nei lākou i nā wikiō hou aʻe ma YouTube a i ʻole Facebook? E heluhelu paha lākou i kahi infographic a i ʻole pepa keʻokeʻo?)
Hiki iā ʻoe ke hana i kēia me ka ʻike o ka lehulehu Facebook a me kāu ʻikepili Google Analytics ponoʻī.
Ke ʻike ʻoe ʻo wai kāu mea e ʻimi ai, he aha ka mea e hoʻoikaika ai iā lākou, he aha kā lākou mau ʻeha, a pehea lākou e makemake ai e kamaʻilio, hiki iā ʻoe ke hoʻomaka i ka ʻanuʻu ʻelua.
Kaʻanuʻu ʻElua: E ʻike i kāu mau wahi nawaliwali me kahi hoʻokūkū hoʻokūkū digital.
Ma kaʻu hui, ʻo nā mea a pau a mākou e hana ai no nā mea kūʻai aku e pili ana i kā lākou hoʻokūkū hoʻokūkū kikohoʻe. ʻO ka hope loa, ʻo ka ulu ʻana o kāu ʻoihana e pili ana i ka hoʻohālikelike ʻana i kāna mau mea hoʻokūkū. Inā ʻaʻole ʻoe ʻike i ka helu, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lanakila i ka pāʻani. Eia nā mea a mākou e hoʻokomo mau ai i kā mākou loiloi hoʻokūkū, a me kāu mea e hoʻokomo ai i kāu:
ʻO ka loiloi pūnaewele (wikiwiki, mobile-friendly, crawlability, sitemaps, etc.)
ʻEnekini hulina manaʻo waiwai waiwai, me ka helu ʻana i nā hopena hulina o kēia manawa, ka mana maʻiʻo, a me nā manawa huli
Ka loiloi o ka ʻike kūʻai aku (pepa keʻokeʻo, e-puke, e-newsletters, etc.)
ʻO ka mahalo i nā huahana, nā lawelawe a me nā manaʻo waiwai, me ke ala kūʻai aku āu a me kāu mau mea hoʻokūkū e paipai nei i nā alakaʻi (e ʻike i nā ala e paipai ai i nā manawa kūʻai aku a me nā alakaʻi)
Ka loiloi o ka hoʻolaha pūnaewele ma ka PPC a me nā pūnaewele media
Ka manaʻo o ka mea kūʻai aku a me ka ʻoluʻolu o nā limahana, me ka loiloi inoa inoa pūnaewele
Me ka hoʻopaʻapaʻa hoʻokūkū koʻikoʻi, pono ʻoe e ʻike i nā ikaika, nā nāwaliwali, nā hoʻoweliweli a me nā manawa kūpono (SWOT) mai kahi hiʻohiʻona kūʻai kikohoʻe, me nā ʻike hana hiki iā ʻoe ke lawe e pani i nā āpau a hele i mua o kāu hoʻokūkū.
KA KANAWAI EKOLU: E HOIKE I KOU PUHAU
E nānā i kāu loiloi hoʻokūkū kikohoʻe. Ma hea ʻoe e noho ai ma mua o kāu mau mea hoʻokūkū? Hoʻololi hou aku? ʻO ka brand maikaʻi loa? E ʻike i kāu mau pahuhopu, e kākau i lalo a nānā pinepine iā lākou.
KaʻAnuʻu ʻEhā: E hoʻohālikelike i kāu mau Pahuhopu me nā kumu kūʻai kūʻai nui B2B.
Ke hiki ʻoe i kāu mau pahuhopu, hiki iā ʻoe ke hoʻohālikelike i kēlā me kēia me nā hoʻolālā kūʻai B2B maikaʻi loa. No ka laʻana, inā kāu pahuhopu nui e hoʻonui i nā alakaʻi e 20%, ʻo ka hanauna alakaʻi kāu waihona nui loa. Inā pono ʻoe e huki i nā poʻe hou aʻe e aʻo e pili ana i kāu huahana, ʻo ka hoʻokumu koi ʻana kāu mea nui. Inā ʻaʻole i kūpono kāu manaʻo manaʻo a ʻaʻole hiki iā ʻoe ke mālama i nā mea kūʻai aku, pono ʻoe i ka hoʻoikaika hou ʻana ma ka māhele mālama mea kūʻai. Pono ʻoe i kahi liʻiliʻi o nā mea āpau? Maikaʻi, ʻoiai ʻoe e hahai a hoʻāʻo i nā mea āpau.
KaʻAnuʻu Elima: Kaʻi, ho'āʻo, hoʻomaikaʻi a hana hou
ʻO kā mākou mantra "Track, Test, Tweak, Repeat," a pēlā mākou e hana ai. ʻO ke kumu o kēia ka ʻikepili a me ka analytics. Mālama mākou i kā mākou hoʻolaha hoʻolaha, hoʻāʻo i nā hoʻolālā hou, hoʻololi i nā hoʻolaha e pili ana i nā hopena, a hana hou i ke kaʻina hana. ʻO ka hopena, he kūleʻa kālepa kikohoʻe.
ʻIke au i ʻelua pūʻulu o nā mea ʻoihana e hele ana ma ko mākou puka: ʻo ka poʻe i hoʻohana ʻole i ka ʻikepili a me ka poʻe e poho ana i ka ʻikepili. ʻO ka hoʻonā no nā mea ʻelua, ʻo ia ka ʻike ʻana i nā metric he mea nui. No ka hana ʻana i kēia, pono ʻoe e hoʻomaopopo i ka ʻokoʻa ma waena o kahi metric a me kahi Key Performance Indicator (KPI).
Metric: he metric he helu
KPI: He metric ka KPI i pili loa i ka holomua ʻoihana holoʻokoʻa
ʻOiai e kōkua ana nā metric i ka hana ʻana i nā hoʻolaha kikoʻī, hiki i kekahi mau ana ke kōkua iā ʻoe e hoʻomaʻemaʻe a hoʻololi i kāu hoʻolālā ʻoihana.
ʻO ka nui o ka bounce rate, ka nānā ʻana i ka ʻaoʻao, ka manawa ma ka ʻaoʻao, nā malihini hou, a me nā pae ʻimi he metric.
ʻO kēia nā KPI koʻikoʻi no kāu hoʻolālā kūʻai kikohoʻe:
Huina kuai
Nā alakaʻi
Loaʻa
Hoʻihoʻi i ka hoʻopukapuka kālā (ROMI)
E alakaʻi i ka helu hoʻololi kūʻai
Uku hoʻopaʻa inoa (kelepona)
Koina no ke alakai (CPL)
A i kēia manawa? Me ka pilikia COVID19 i kēia manawa? Pehea ka hana ʻana o ke kālepa kikohoʻe B2B?
Ma muli o nā manawa o kēia manawa, eia nā hopena mua e hiki iā mākou ke huki:
Ua hoʻololi nā brands i kā lākou ʻike a me ka hoʻolālā kamaʻilio
Ua emi ka helu o nā mea hoʻolaha, a no laila, ua emi ka CPC
Hāʻawi hou nā keʻena i nā kālā a lākou i hoʻolaʻa ai i nā "hōʻike." 46% e hana pēlā
Hoʻonohonoho hou lākou i kā lākou kumu waiwai i hiki ke hoʻopau ʻia ma ka home (i nā hihia inā hiki)
Nā hoʻolālā kūʻai B2B no ka mālama ʻana a me ka hoʻihoʻi hou ʻana o ka mea kūʻai aku
-